Da li naša najveća bol može da bude put ka ličnom isceljenju?

Trauma je nevidljiva sila koja oblikuje naše živote. Ona oblikuje način na koji živimo, način na koji volimo i način na koji shvatamo svet. Ona je koren naših najdubljih rana. Dr. Maté nam daje novu viziju: društvo edukovano o traumi u kom roditelji, nastavnici, lekari, pravno osoblje nisu zabrinuti za popravljanje ponašanja, postavljanje dijagnoza, potiskivanje simptoma i osuđivanje, već umesto toga nastoje da razume izvore iz kojih potiču zabrinjavajuća ponašanja i bolesti u ranjenoj ljudskoj duši.

Više od 6.000.000 ljudi iz 230 zemalja je do sada pogledalo film. Pridružite se pokretu ka društvu edukovanom o traumi. Film je dostupan putem donacije. Vaš doprinos će nam pomoći da film i resurse približimo mnogim zajednicama širom sveta kojima je to potrebno.

VIZIJA

Naša namera u produkciji ovog filma bila je da inspirišemo aktivan pokret ka društvu edukocanom o traumi, društvu u kojem:

 • Prepoznajemo prisustvo traume kod svakoga od nas
 • Učimo da primetimo I osetimo simptome traume
 • Priznajemo da kad god imamo emocionalnu reakciju, pokreće se stara rana
 • Razumemo otisak traume na naše ponašanje i njen uticaj na naše odnose
 • Prepoznajemo bol u drugima i razumemo kako bi taj bol mogao pokretati njihovo ponašanje
 • Vidimo pravu osobu ispod ponašanja i traume
 • Podržavamo povezanost i empatiju kao temelje sigurnosti
 • Znamo da je osećaj sigurnosti početak ozdravljenja
 • Razumemo da je trauma transgeneracijska stvar

O DR GABOR MATÉ

Poznati govornik i autor bestselera, dr. Gabor Maté veoma je tražen zbog svoje stručnosti o nizu tema, uključujući zavisnost, stres i rani razvoj.

 

Umesto da nudi brza rešenja za ove složene probleme, dr. Maté spaja naučna istraživanja, studije slučaja i svoje vlastite uvide i iskustvo kako bi predstavio široku perspektivu koja prosvetljuje i osnažuje ljude da se bave ličnim isceljenjem i iscjeljenjem onih oko njih .

 

Nakon 20 godina porodične prakse i iskustva u palijativnom zbrinjavanju, dr. Maté je više od decenije radio u centru EastSide u Vankuveru sa pacijentima koji su se borili sa zavisnošću od droge i mentalnim bolestima. Autor četiri knjige objavljene na preko dvadeset pet jezika, dr. Maté je stručnjak za zavisnost, traumu, razvoj u detinjstvu i odnos stresa i bolesti. Njegova knjiga o zavisnosti dobila je nagradu Hubert Evans za književnu publicistiku.

 

KREATORI FILMA

Producenti Zaya i Maurizio Benazzo suosnivači Science & Nonduality i udružili su se sa Caroline Harrison iz The Hive Studios kako bi stvorili Umetnost traume

Zaya-Benazzo-web.jpeg

Zaya Benazzo

Producent/Režiser

Zaya je diplomirala inženjerstvo, nauku o životnoj sredini i film. Rođena u Bugarskoj, producirala je i režirala nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova u Evropi i SAD-u, uključujući Energy for Survival, Hunger Gathering, Airwaves, Wings and Strings, Screeming Queens, American’s Chemical Angels i još mnogo toga.

Maurizio-Benazzo-web.jpeg

Maurizio Benazzo​

Producent/Režiser

Maurizio je odrastao u Genovi u Italiji. U ranoj mladosti počeo je aktivno duhovno putovanje, istražujući prakse zen budizma, transcendentalne meditacije, filozofije joge, katolicizma i filozofije. Ima iskustvo u svim aspektima produkcije i ispred i iza kamere, uključujući glumu, režiju, kinematografiju i distribuciju.

Predstavljamo

© 2022 Science and Nonduality

CONTACT

SCIENCE AND NONDUALITY
1251 Gold Ridge rd.
Sebastopol, CA 95472
[email protected]

If your question is not answered in our FAQ page, please fill out the contact form below and we will get back to you as soon as possible.
  Sign up below to receive to receive updates and a free trauma booklet.


  Join the movement toward a trauma-informed society.